Σελίδες

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Η παραδοσιακή αρχιτεκτονική της Άμφισσας - 2


Μετά τις φωτογραφίες του Γρηγόρη Καραίσκου μια ακόμη ενότητα με φωτογραφίες που λάβαμε στα πλαίσια του διαγωνισμού φωτογραφίας για την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της Άμφισσας. Στο τέλος αυτής της ενότητας παραθέτουμε και μια σειρά από φωτογραφίες που μας στείλατε παλαιών καταστημάτων της πόλης. Μονώροφα τα περισσότερα απ’ αυτά που αφήνοντας την παραδοσιακή τους χρήση αποσύρονται σταδιακά και ως κτήρια παραχωρώντας τη θέση τους σε αδιάφορες τριώροφες πολυκατοικίες Είναι πλέον επείγουσα η ανάγκη του χαρακτηρισμού ως διατηρητέων όσων απ’ αυτά έχουν ακόμη απομείνει και διασώζουν μια ατμόσφαιρα όλο και περισσότερο μαγική. Με το ζήτημα όμως της αγοράς θα επανέλθουμε. 





























Στην αγορά της πόλης






5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

εν αμφισση ή εν αμφισσει το ορθό; δοτικη γαρ.... τάσος.

Εν Αμφίσση είπε...

Eίναι δοτική και είναι με η.

Ανώνυμος είπε...

:-) μμμ ίσως να'ναι κ έτσι. δεν το εχω κ πολύ σίγουρο. πάντως είτε η είτε ει πολύ ενδιαφέρουσα σελίδα. Αμφισσα... τάσος.

Ανώνυμος είπε...

Αν και το σχόλιο αυτό απέχει χρονικά από το προηγούμενο εν τούτοις θα ειπωθεί.. Η σελίδα αυτή κατά τη γνώμη μου δεν είναι απλά και μόνον ενδιαφέρουσα, είναι όαση..

Γιατί έχει μοναδικό τρόπο να αναδίδει χρώμα και άρωμα χρόνων περασμένων και να μας ταξιδεύει σ' αυτούς έστω και με δοτική χωρίς υπογεγραμμένη..

Γιατί με τον ίδιο απαράμιλλα όμορφο τρόπο μας ταξιδεύει και στο χώρο, την ιστορία, τον πολιτισμό, την τέχνη, τη λαογραφία, την πνευματική ζωή απ' όποια άποψη κι αν αγγίζει την πόλη..

Γιατί με τις πρωτοβουλίες της παρεμβαίνει όσο μπορεί και όσο χρειάζεται ώστε να λειτουργεί δημιουργικά, ευεργετικά χωρίς εντάσεις και άσκοπες-αντιπαραγωγικές αντιπαραθέσεις..

Γιατί εν τέλει έχει ποιότητα κι αν είναι και λίγο elite, παραβλέπουμε γιατί μας ανεβάζει..

Γι αυτό είναι όαση..

Κι αν ποτέ χρειαστεί για κάποιο έργο για την πόλη ή τη Φωκίδα τη βοήθεια από τον κόσμο που την παρακολουθεί και τη διαβάζει, να το πει.. απλά.. εδώ είμαστε.. γιατί μας έχει προσφέρει.. έτσι απλά..

Εν Αμφίσση είπε...

Ευχαριστώ Ανώνυμε, μαζί θα πάμε στα καλύτερα. Όσο το Εν Αμφίσση αισθάνεται τον κόσμο της πόλης κοντά του και παρεμβατικό τόσο ενθαρύνεται.