Σελίδες

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019

The Symptom 10 / "Poisons"




Το the symptom projects ολοκληρώνει τον δεκαετή του κύκλο, κι ανοίγει έναν άλλον, με την έκθεση "poisons" που θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο, στην Άμφισσα.

Δηλητήρια που αποκαλύπτουν, διαβρώνοντας, το ζωτικό μας χώρο. Μια εκτεταμένη φαρμακεία που γιατρεύει κι απολύει μαζί, και διανοίγει το πεδίο των αντεστραμμένων μορφών της. Τα δηλητήρια διαποτίζουν τη ζωή, διαχέουν τη πυρωμένη τους λάβα στο περιεχόμενό της, και τη διαστρέφουν στη στιγμή του θανάτου της. Εγείρουν έτσι έναν αποκαλυψιακό ορίζοντα, τον ορίζοντα μιας ετερόκλητης ώσμωσης, αλλά κι έναν αναμορφωτικό τροπισμό. Το εύρος της διασποράς τους είναι καθηλωτικό. Δοκιμάζουν τα όρια της εμπειρίας μας και διασαλεύουν το ψυχισμό μας.

Ίχνη αυτής της ευρύτητας επιχειρείται να ιχνογραφηθούν και στην παρούσα έκθεση. Δεκατέσσερα εικαστικά έργα, κι άλλα τόσα κειμενικά αποσπάσματα, δοκιμάζονται και διασώζονται στη συγκίνηση αυτής της αποκαλυψιακής γλώσσας. Υπό την επήρειά της συντάσσουν την ερωτηματοθεσία τους, την ελλειπτική τους τροχιά, αυτό που διαφεύγει πάντα, τη θανατόληπτη φύση της ζωής, τον προαιώνιο αποχαιρετισμό της, αλλά και το εδραίωμα της μοναδικής της αλήθειας.

Αποστόλης Αρτινός


"Poisons"

Επιμέλεια έκθεσης: Αποστόλης Αρτινός

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες:


Δημήτρης Αμελαδιώτης

Γιώργος Γεροντίδης

Ιωάννα Γκούμα

Λυδία Δαμπασίνα

Δημήτρης Εφέογλου

Γιάννης Θεοδωρόπουλος

Κωνσταντίνος Λιανός 

Χαρά Πιπερίδου 

Αλίκη Παλάσκα

Φωτεινή Παλπάνα

Ζωή Σκλέπα 

Γιώργος Σκυλογιάννης

Γιώργος Τσεριώνης

Μάριος Σταμάτης


Poisons, "Χώρος 3", Πλατεία Κεχαγιά, Κεχαγιά 3, Άμφισσα.
Διάρκεια έκθεσης: 21 Σεπτεμβρίου -  11 Οκτωβρίου 2019. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: